Connect with us
Prognoza meteo 22 februarie 2021. Vremea se schimbă radical de la începutul săptămânii

Vremea

Prognoza meteo 22 februarie 2021. Vremea se schimbă radical de la începutul săptămânii

Meteorologii au anunțat prognoza pentru luni, 22 februarie 2021. Vremea se schimbă radical și aduce temperaturi neașteptate pentru această perioadă a anului. De asemenea, probabilitatea de precipitații este destul de crescută. Sunt șanse mari să plouă în aproape toată țara.

Prognoza meteo 22 februarie 2021 anunță schimbarea vremii

Prognoza meteo de luni, 22 februarie 2021 vine cu surprize mari pentru cei care așteaptă să scape de iarnă. Vor fi temperaturi de primăvară, cerul va fi însorit și atmosfera va fi una specifică venirii primăverii. Temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta, și în aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade.

În intervalul 22 februarie – 1 martie, valorile termice vor fi obișnuite pentru această perioadă. Nu se remarcă schimbări bruște sau semnificative nici în ceea ce privește cantitățile de precipitații.

Prognoza meteo la munte 22 februarie 2021

Și la munte se mai încălzește începând din această săptămână. Media temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade Celsius, dar va scădea apoi, iar în ultimele zile din interval va ajunge la -6 – -3 grade. Media minimelor termice se va menține sub zero grade, Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Potrivit meteorologilor, o nouă etapă de răcire a vremii se va înregistra din 25 februarie, când media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6….-4 grade.
Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Se schimbă anotimpurile în România

Specialiștii atrag atenția că se schimbă anotimpurile în țara noastră, iar câteva semnale din această direcție, am primit deja în ultimii ani. Totul ar avea la bază încălzirea globală care aduce tot felul de schimbări în întreaga lume. Această schimbare climatică nu aduce doar valuri de căldură, ci și episoade de vreme extremă în timpul iernii.

Ne putem aștepta la fenomene meteo extreme și pe timpul verii, cum ar fi: inundații majore și tornade.  Tot specialiștii spun că există mai multe scenarii posibile pentru schimbările climatice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top