Prognoza meteo 24 decembrie 2020. Vreme extrem de caldă în Ajun de Crăciun

23.12.2020
Prognoza meteo 24 decembrie 2020. Vreme extrem de caldă în Ajun de Crăciun

Prognoza meteo 24 decembrie 2020. Vremea din țara noastră continuă să uimească, chiar în pragul sărbătorilor. Deși ne apropiem deja de cea de-a doua lună de iarnă, temperaturile continuă să fie mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. La fel va fi și în Ajun, când vremea va fi mult mai călduroasă decât ar fi trebuit să fie în această zi.

Vremea de Ajun

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi mult mai călduroasă în ziua de Ajun decât ar fi fost normal pentru aeastă perioadă. Meteorologii spun că vom avea parte de temperaturi de primăvară în Ajun, cu maxime de 14…15 grade Celsius în sud, sud-est, sud-vest, cu 9 grade mai mult decât este normal.

Astfel de temperaturi nu sunt normale, având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă . În București, de exemplu, așteptăm 10 grade în loc de 3, cum ar fi trebuit să indice termometrele în preajma sărbătorilor.

Nici anul acesta nu ne vom bucura de zăpadă și de un peisaj autentic, ci doar cei care merg la munte vor putea să profite de stratul care s-a format de la ninsorile anterioare și care va mai crește în ziua de Crăciun, când vor mai cădea câțiva fulgi de nea. Vremea se va schimba în seara de Crăciun, deoarece vor fi ninsori în vest, centru și nordul țării.

Temperaturile vor scădea din a doua zi de Crăciun, ajungând chiar și la 3 grade celsius, iar în perioada 28 decembrie- 3 ianuarie vom avea parte de o nouă creștere.

După Crăciun va ploua slab în sud, în est şi în centru şi mai puţin în partea de vest şi de nord-vest.

„Precipitaţiile vor fi mixte. Vor începe cu ploaie şi se vor transforma pe parcurs în lapoviţă şi ninsoare, apoi sunt posibile noi reprize de ploaie. Deci, vor fi posibile ninsori nu doar la munte, ci şi în zonele mai joase. La Bucureşti, ploaie în ziua de 25 şi este posibil să avem şi ceva lapoviţă şi ninsoare în zilele de 26 şi 27.”, a spus specialistul ANM.