Connect with us
Prognoza meteo 25 decembrie. Crăciun cu temperaturi de primăvară

Vremea

Prognoza meteo 25 decembrie. Crăciun cu temperaturi de primăvară

Prognoza meteo 25 decembrie. La fel ca în ultimii ani, vremea va fi extrem de ciudată și Crăciunul acesta. Pe 25 decembrie ne așteaptă temperaturi extrem de ridicate și, spre dezamăgirea multora, zăpada va lipsi cu desăvârșire. Așa cum au anunțat din timp meteorologii, va ninge abia după Crăciun, iar marea sărbătoare vine cu temperaturi de primăvară.

Vremea pe 25 decembrie

Vremea va fi extrem de caldă în majoritatea regiunilor din țară și ne așteaptă temperaturi de până la 15 grade celsius. Maximele se încadrează între 6 grade în depresiuni și 15 grade în sud-vest, în extremitatea de sud a teritoriului, unde soarele va fi prezent pe cer pe parcursul întregii zile. Temperaturile minime se vor situa între -1 și 7 grade.

În vestul, nordul, nord-estul și centrul țării vremea se va răci, va fi închisă și soarele nu va ieși mai deloc pe cer și va ploua. În plus,  în Moldova, Transilvania și posibil și în Maramureș există posibilitatea de a ninge ușor, însă doar spre seară.

La munte va ploua, iar din cauza temperaturilor scăzute se va forma polie, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, spre bucuria pasionaților de sporturile de iarnă și a copiilor. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp.

În Moldova și Bucovina, lucrurile stau altfel. Aceste regiuni se află sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă.

Meteorologii anunță că iarna aceasta va fi una călduroasă, având în vedere că așa a fost în ultimii 9 ani. Aceste temperaturi extrem de ridicate vor mai persista până înainte de revelion, iar apoi, vremea se va mai răci, dar nu va ajunge la temperaturile specifice acestei perioade.

„Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top