Connect with us
Prognoza meteo 28 ianuarie 2021. Meteorologii anunță vreme închisă cu ninsori și viscol

Vremea

Prognoza meteo 28 ianuarie 2021. Meteorologii anunță vreme închisă cu ninsori și viscol

Prognoza meteo 28 ianuarie 2021. Meteorologii anunță vreme închisă, cu precipitații sub formă de ninsoare și chiar viscol în unele zone ale țării. Se pare că vremea a luat o turnură neașteptată, după ce temperaturile începuseră să crească, iar atmosfera per general era una de primăvară. Revine frigul și iarna își reintră în drepturi.

Prognoza meteo 28 ianuarie 2021

Potrivit meteorologilor, în regiunile estice și sud-estice, vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

De asemenea, în centrul și sudul Muntenia, dar și local în Moldova, temporar va continua să ningă.

În Capitală vremea se va menține închisă și va fi atmosferă de iarnă autentică. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie,  vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări se vor atinge la rafală 30-40 km/h.

Aici se va depune un strat neuniform de zăpadă, de 8-12 centimetri.

Prognoza meteo la munte 27 ianuarie – 7 februarie 2021

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade.

Prognoza meteo 26 ianuarie 2021
Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului,
iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai
extinse și posibil moderate cantitativ.

Atenționări meteorologice de vreme rea

Meteorologii au emis o serie de informări/atenționări, cod galben și cod portocaliu de vreme rea, vânt și precipitații sub formă de ninsoare în mai multe zone ale țării.

După câteva zile cu temperaturi mai ridicate decât normalul pentru această perioadă, vremea s-a schimbat radical, și iarna și-a reintrat în drepturi. Cel mai grav este în județele Sibiu, Brașov, Constanța și Tulcea.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsoare abundentă cu depunere de strat consistent de zăpadă, respectiv viscol și vizibilitate redusă.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top