Prognoza meteo 3 octombrie 2020. Vremea se încălzește considerabil

02.10.2020
Prognoza meteo 3 octombrie 2020. Vremea se încălzește considerabil

În ultima perioadă, vremea a fost foarte capricioasă. Temperaturile ridicate, de peste 30 de grade au fost înlocuite cu cele care au depășit ușor 25 de grade și de avertizările de cod galben și portocaliu de vreme rea. Cu toate acestea, ANM anunță creșteri de temperatură de zilele acestea. Pe 3 octombrie, vremea va fi călduroasă, iar românii vor avea parte de un weekend plăcut.

Vremea 3 octombrie

Meteorologii au anunțat că prima parte a lunii octombrie va fi caracterizată de temperaturi în creștere, după o răcire semnificativă în ultimele zile, marcată de avertizări de cod galben și portocaliu de vreme rea, furtuni și ploi. Deși precipitațiile au fost normale în această perioadă, se pare că vor deveni excedentare în majoritatea regiunilor din țară.

Deși temperaturile vor fi ceva mai mici decât în luna septembrie, când erau asemănătoare cu cele din lunile de vară, vremea tot va fi călduroasă și termometrele vor indica valori destul de ridicate pentru această perioadă, în special din 3 octombrie. Vântul va sufla mai slab și nu vor mai avea loc furtuni. Nopțile vor fi ceva mai reci, la fel și diminețile.

În București, maxima zilei va fi de 24 de grade, iar vântul va bate slab, cu doar 9 km/h. Ploile nu vor apărea pe parcursul acestei zile. Media din timpul nopții va fi de 10 grade C, iar cerul va fi senin.

Temperatura maximă absolută a acestei luni în România este de 39 de grade Celsius şi s-a înregistrat în ziua de 3 octombrie 1952, la Armăşeşti (jud. Ialomiţa).