Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

27.09.2020
Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

În ultima perioadă, vremea a fost schimbătoare. De la temperaturile ridicate, apropiate de cele de vară, s-a trecut la scăderi semnificative și avertizări de cod galben și portocaliu de furtuni și vânt puternic. Astăzi, de alegeri, vremea a fost predominant frumoasă, soarele a fost pe cer în majoritatea regiunilor și temperaturile au fost ridicate, de aproximativ 25 de grade. Află cum va fi vremea în perioada următoare, respectiv în săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie.

Vremea în următoarea săptămână

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile rămân ridicate în acest interval, deși în urmă cu doar două zile au fost valabile coduri galbene și portocalii de vreme rea.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile sud-vestice şi la munte. În rest, precipitațiile vor fi apropiate de cantitățile specifice acestei perioade. Potrivit meteorologilor, se pare că toamna își intră în drepturi în Banat, Crişana, Maramureş și Transilvania. În aceste zone, temperaturile vor fi ușor scăzute, cu puțin sub media normală pentru această perioadă. În sud și sud-est, vremea va fi în continuare plăcută, cu temperaturi de 24…25 de grade Celsius.

Mâine, 28 septembrie, vremea se va încălzi ușor, dar va fi instabilă. Cerul va fi înnorat, vor avea loc averse și vor apărea și descărcări electrice în toate regiunile țării. Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade Celsius, iar cea minimă de 15-16 grade Celsius.

Pe 27 septembrie a avut loc prima ninsoare din acest sezon. Omătul a căzut pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, care a fost acoperită cu un strat semnificativ. Temperatura a scăzut radical, până la 1 septembrie.