Connect with us
Prognoza meteo 5 ianuarie 2021. Cod galben și portocaliu de ploi abundente și vânt puternic. Unde va ninge viscolit

Vremea

Prognoza meteo 5 ianuarie 2021. Cod galben și portocaliu de ploi abundente și vânt puternic. Unde va ninge viscolit

Prognoza meteo 5 ianuarie 2021. Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri valabile pentru luni, 4 ianuarie 2021 și marți, 5 ianuarie 2021. Este vorba despre un cod galben și un cod portocaliu care intră în vigoare astăzi de la ora 14.00, respectiv ora 18.00.

Prognoza meteo 5 ianuarie 2021
Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de vreme rea, valabile pentru mai multe zone din țară. Codurile intră în vigoare astăzi, 4 ianuarie, și expiră mâine. Primul cod este galben și vizează ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 de metri.

Prognoza ANM 4 ianuarie 2021

Codul galben este valabil în intervalului 4 ianuarie, ora 14.00 – 5 ianuarie, ora 08.00.În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpații Meridionali

Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 metri altitudini.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, în Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top