Connect with us
Prognoza meteo 8 decembrie 2020. Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic

Vremea

Prognoza meteo 8 decembrie 2020. Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic

Prognoza meteo 8 decembrie 2020. Meteorologii au emis o avertizare meteo de ninsori și vânt puternic pentru mai multe zone din țară. De asemenea, a fost publicată prognoza pentru următoarele două săptămâni (7 decembrie – 20 decembrie) Huff.ro vă prezintă cum va fi vremea până înainte de sărbătoarea Crăciunului.

Prognoza meteo 8 decembrie 2020

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade.
În Crișana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin ușoare variații de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menține peste cele normale pentru această perioadă și se vor situa, în medie, între 6 și 10 grade.

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade și a celor minime de -3…-1 grad.

Potrivit meteorologilor, în Maramureș, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variații de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 și 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele
perioadei, cu o medie a maximelor de -1…0 grade și a celor minime de -3…-2 grade.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de
normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5…6 grade și a minimelor de 1…2 grade.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa ușor sub normele
perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de -1…1 grad.

Prognoza meteo 7 decembrie 2020

În Oltenia, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei,
cu o medie a maximelor de 3…4 grade și a minimelor de 0…2 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică valabilă în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, care vizează toată țara.

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15 – 20 cm.

Avertizare meteo de ninsori și vânt

Meteorologii au emis o avertizare meteo valabilă pentru toată țara, în intervalul luni, 7 decembrie ora 14.00- marți, 8 decembrie, ora 10.00.

Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice.

Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.

În Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top