Connect with us
Prognoza meteo ANM 12 februarie 2021. Vreme rece în toată țara

Vremea

Prognoza meteo ANM 12 februarie 2021. Vreme rece în toată țara

Vremea a fost extrem de călduroasă în ultimele zile. Temperaturile de afară au fost mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și atmosfera a fost foarte plăcută, ca de primăvară. Din nefericire, specialiștii ANM anunță că vremea se schimbă din 12 februarie și nu ne vom mai bucura de căldură și soare, ci vo avea parte de frig și coduri galbene și portocalii de frig.

Vreme rea din 12 februarie

Vremea se schimbă radical din data de 12 februarie. Dacă până acum ne bucuram că am scăpat de iarnă și primăvara a sosit înainte de vreme, se pare că lucrurile nu stau deloc așa cum ne-am fi dorit. Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de vreme rea, ger, ploi și ninsori puternice.

Mai exact, ANM a emis un cod galben de răcire accentuată a vremii, vânt puternic, ninsori viscolite și polei, valabil de joi, ora 12.00, până vineri la aceeași oră. În acest timp, temperaturile vor scădea drastic în toate regiunile din țară și va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Noaptea de 11 spre 12 februarie va fi rece, comparativ cu cele din ultima perioadă.

Vineri, termometrele vor indica temperaturi sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade de vineri seară.

Vântul va sufla foarte tare, ajungând la rafale de peste 70…90 km/h. La munte, în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. Zăpada va fi viscolită din cauza vântului, ceea ce înseamnă că șoferii trebuie să fie atenți la drum, pentru că pericolul este destul de ridicat.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare.

Hidrologii  din cadrul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis un cod portocaliu de de inundații. Acesta intră în vigoare joi la ora 12.00 şi este valabil până vineri la miezul nopţii. Atenţionarea vizează râul Tur – sector aval Ac. Cӑlineşti (sector ȋndiguit – judeţul Satu Mare) şi pe râul Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (sector ȋndiguit – judeţul Satu Mare).

Codul galben este în vigoare de joi de la ora 12.00 pe râuri din judeţle Bihor, Arad, Hunedoara, Mureş, Alba, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Sibiu, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Constanţa,

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top