Connect with us
Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic

Vremea

Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic

Vremea se schimbă brusc în toată țara în următoarele ore. Meteorologii ANM au emis două avertizări de vreme severă valabile din această seară. Mâine toată țara este sub cod galben de ninsori și polei, iar temperaturile vor scădea drastic.

Meteorologii ANM au emis cod galben de ninsori, polei și vânt puternic

Astăzi meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o alertă de vreme severă (ploi, vânt puternic și polei) care a intrat în vigoare la ora 14:00. Aceasta este valabilă pentru 16 județe din vestul și nord-vestul țării și va expira mâine la ora 12:00.

Precipitațiile vor fi în cea mai mare parte a teritoriului sub formă de ploaie, în cantități moderate, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Va ploua pe arii extinse și pe treptele de relief mai joase din jumătatea de vest a teritoriului.

ANM a mai emis și un cod galben de frig care intră în vigoare joi, 11 februarie, la ora 6:00 și este valabil până la ora 12:00. Temperaturile vor scădea brusc în toată țara, iar în noaptea de joi spre vineri își va face apariția gerul, în special în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane va ninge puternic. Ulterior ninsorile își vor face apariția și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei, unde se va depune un strat consistent de zăpadă. Local va apărea poleiul.

Vântulv a sufla cu putere în tot teritoriul amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. În zonele de munte vântul ajunge la rafală la peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă va depăși 100…120 km/h.

Vremea va fi foarte rece și sătpămâna care urmează, în special ăn timpul nopții și al dimineții. Vântul va continua să bată cu putere.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top