Connect with us
Prognoza meteo 17 ianuarie 2021. Soare și temperaturi scăzute

Vremea

Prognoza meteo ANM 17 ianuarie 2021. Soare și temperaturi scăzute

Vremea continuă să fie rece și ne așteaptă câteva zile de ger, în special în timpul nopții. Deși nu ne bucurăm de zăpadă în prea multe regiuni din țară, se pare că iarna își intră în drepturi treptat din punct de vedere al valorilor indicate în termometre. Află cum va fi vremea duminică, 17 ianuarie.

Vremea însorită pe 17 ianuarie

Soarele își face simțită prezență în aproape toată țara. După o perioadă cu vreme mohorâtă, lucrurile încep să se îmbunătățească din punct de vedere al atmosferei. Totuși, nu sunt vești bune în ceea ce privește temperaturile, pentru că acestea sunt negative și le vom resimți din plin.

Un val de aer rece a lovit România încă de azi, 16 ianuarie. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ger, valabilă în toată România. Unele regiuni din țară vor avea parte de nopți extrem de reci. Temperaturile minime vor fi cuprinse între – 12°C și -16°C, iar cele maxime vor ajunge la -3 grade. Din cauza aceasta, se va forma și ghețuș.

„Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade”, se arată în informarea ANM.

Meteorologii anunță că temperaturile pot scădea până la -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Ceva mai cald va fi în zona litoralului, acolo unde minimele se vor situa în jurul valorii de -7 grade. Nu va ploua duminică decât foarte slab, iar vântul va sufla de la slab la moderat.

În cursul nopții vor fi ninsori slabe în nord-vestul țării. Vântul va avea intensificări în zona montană și pe litoral. Local va fi și ceață asociată cu chiciură.

Temperaturi orașe din România

Brașov: -8°C

Iași: – 4°C

Cluj Napoca: -7°C

Constanța: -3°C

În Capitală, vremea va fi foarte însorită, însă temperaturile sunt extrem de scăzute. Temperatura maximă din timpul zile va fi de -6 grade, iar noaptea, vremea va deveni geroasă, înregistrându-se o minimă de -12 grade.

Vremea săptămânală

În săptămâna 18 – 25 ianuarie, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, local mai coborâte în regiunile sudice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top