Connect with us
Vremea se schimbă radical. Iarna face prăpăd în toată țara

Vremea

Vremea se schimbă radical. Iarna face prăpăd în toată țara

După o perioadă cu temperaturi extrem de ridicate, apropiate, mai degrabă, de cele de primăvară, vremea s-a schimbat de câteva zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publice mai multe informații importante în ceea ce privește evoluția vremii în intervalul 11-24 ianuarie, din care reiese că lucrurile au luat-o razna și vremea este din ce în ce mai rece.

Vreme foarte rea în următoarea săptămână

Vremea s-a schimbat radical de câteva zile și temperaturile ridicate și soarele au fost date uitării. Specialiștii anunță că iarna și-a intrat cu adevărat în drepturi. Ne așteaptă ninsori abundente și temperaturi scăzute, de până la -20 de grade celsius. Vor fi nopți geroase în intervalul 15-20 ianuarie, zile în care și maximele se vor situa la limita gerului în majoritatea regiunilor țării.

Vremea se va schimba radical din 15 ianuarie, iar veștile nu sunt deloc bune nici până atunci. În intervalul 11 ianuarie ora 06:00 – 13 ianuarie ora 10:00, 22 de județe și Municipiul București se află sub avertizare de cod galben de ninsoare și vreme rea. Va ninge abundent, ceea ce înseamnă că se va așterne un strat nou de zăpadă, ce ar putea ajunge la finalul intervalului și la  8 – 15 cm.

Odată cu vremea rea au început și incidentele neplăcute în trafic și pe străzi. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov a intervenit pentru îndepărtarea a 15 copaci căzuți pe autoturisme și carosabil. În total, 9 autoturisme au fost avariate din cauza vremii.

În plus, pompierii mai anunță că au ridicat un stâlp și un cablu de electricitate. Întervențiile au avut loc pe străzile Calea Floreasca, Politehnicii, Slăniceanu, Covasna, Şoseaua Dobroeşti și Nicolae Milescu. Autoritățile au anunțat că sunt gata să intervină cu 400 de utilaje de deszăpezire, care pot fi suplimentate, dacă este nevoie. De altfel, vor fi  împrăștiate aproximativ 7182 tone material antiderapant.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel: DRDP București – 264 autoutilaje, au răspândit 1716 tone de material antiderapant; DRDP Craiova – 210 autoutilaje, au răspândit 1109 tone material antiderapant; DRDP Timișoara – 178 autoutilaje, au răspândit 1759 tone material antiderapant; DRDP Cluj – 159 autoutilaje, au răspândit 1348 tone material antiderapant; DRDP Brașov – 187 autoutilaje, au răspândit 1015 tone material antiderapant; DRDP Iași – 63 autoutilaje, au răspândit 229 tone material antiderapant; DRDP Constanța – s-a patrulat cu 70 autoutilaje.

Specialiștii recomandă tuturor șoferilor să circule prudent, pentru a evita evenimentele neplăcute. Astfel, toți conducătorii trebuie să-și echipeze corespunzător mașina, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să plece la drum doar dacă este strict necesar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top