Connect with us
Prognoza meteo ANM 18 ianuarie. Temperaturi extrem de scăzute și ger

Vremea

Prognoza meteo ANM 18 ianuarie. Temperaturi extrem de scăzute și ger

Prognoza meteo ANM 18 ianuarie. Deși duminică am avut parte de soare și vremea nu a mai fost la fel de mohorâtă ca în zilele trecute, începem săptămâna cu o răcire considerabilă. Temperaturile scad în prima zi a săptămânii și gerul pune stăpânire pe majoritatea regiunilor din țară.

Gerul cuprinde România pe 18 ianuarie

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, temperaturile au început să scadă extrem de mult, iar luni se vor resimți răciri și mai mari. ANM anunță un început de săptămână cu vreme deosebit de rece și temperaturi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

A nins mai mult în săptămâna trecută și în multe zone, în special la munte, s-a așezat un nou strat de zăpadă. Săptămâna aceasta nu vor mai cade la fel de multe precipitații, însă problema va fi în cazul temperaturilor extrem de scăzute.

Până miercuri, la ora 10.00, gerul va fi prezent în toată țara. Noaptea de 18 ianuarie va fi una extrem de rece, iar temperaturile minime se vor situa între -18°C în depresiuni și -6°C pe litoral.

Va ninge slab în regiunile nordice, centrale și nord-estice. În rest, cerul va fi variabil și doar izolat va ninge slab. Pe crestele masivelor sudice, vântul va sufla cu putere. Intensificări vor fi și în nordul Moldovei și pe litoral.

Îm Capitală, luni va fi o vreme destul de însorită, dar rece, iar cerul va rămâne senin. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -4 grade, în timp ce noaptea, minima va fi de -12 grade.

Vremea pentru luna februarie

În ultimii ani, temperaturile din timpul iernii au crescut față de cele din trecut. În urma analizelor efectuate de specialiști, s-a constatat că luna februarie va fi una extrem de călduroasă  în toată țara, cu abateri termice de 2-4 grade Celsius față de media climatologică.

Deși în prima parte a lunii vor fi identificate unele episoade de ger, acestea vor fi de scurtă durată. Regimul pluviometric va fi unul normal în nordul țării, unde se vor semnala ploi și precipitații mixte, în timp ce în sud acesta va fi deficitar. Nu va ninge în luna februarie, ci vor fi identificate câteva ploi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top