Connect with us
Prognoza meteo ANM 19 februarie. Vreme însorită în toață țara

Vremea

Prognoza meteo ANM 19 februarie. Vreme însorită în toață țara

Specialiștii ANM au anunțat cum va fi vremea pe 19 februarie. După mai multe zile geroase, cu temperaturi extrem de scăzute atât noaptea, cât și pe timpul zilei, se pare că sunt vești bune pentru români înainte de weekend. Se anunță o zi însorită în majoritatea regiunilor din țară, dar noaptease mențin temperaturile negative.

Vremea mai caldă pe 19 februarie

Vremea de vineri, 19 februarie 2021, potrivit specialiștilor în meteorologie de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie),  va fi ceva mai călduroasă decât zilele trecute, când au fost temperaturi negative și au fost în vigoare mai multe coduri galbene de vânt și viscol.

Totuși, noaptea de 19 februarie și dimineața vor fi în continuare scăzute, negative, dar nu ca în ultima perioadă. În jumătatea de sud-est a țării va fi o dimineață rece, iar în Moldova și în estul Transilvaniei, este anunțat ger în prima parte a zilei, dar se va încălzi pe parcurs și vor fi atinse temperaturi plăcute.

În Banat și în Crișana va fi mult mai cald decât este normal în această perioadă, temperatura maximă va fi de 6/11 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -3/4 grade Celsius. În sudul țării s-ar putea să ningă puțin spre seară, dar nu se va așeza un strat de zăpadă, iar temperatura maximăva fi de 4 grade celsius. În nord și în nord-estul țării va ploua și se va forma polei din cauza temperaturilor scăzute.

Vantul va sufla slab şi moderat, mai ales în prima parte a zilei. La munte, pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va sufla cu mai multă putere, fiind anunțate rafale de peste 80-90 km/h, ceea ce înseamnă că va fi viscolită zăpada. Vântul va sufla cu viteze mai mici, în general de 40-50 km/h în sud-vest, în est și sud-est, unde și temperaturile vor fi ceva mai ridicate, apropiate de cele de primăvară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top