Connect with us
Prognoza meteo 18 februarie 2021. Temperaturi ridicate, dar și cod galben de viscol

Vremea

Prognoza meteo ANM 18 februarie 2021. Temperaturi ridicate, dar și cod galben de viscol

Vremea va fi foarte ciudată pe data de 18 februarie. Deși în unele zone, temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, lucrurile vor fi diferite în zonele montane, unde zăpada va fi viscolită din cauza vântului puternic. Vezi ce temperaturi vor fi în fiecare regiune din țară și cum se schimbă vremea în fiecare zi.

Căldură și viscol pe 18 februarie

Conform specialiștilor ANM, vremea va fi foarte diferită pe 18 februarie de la o zonă la alta. În timpul nopții, temperaturile vor fi mai mici decât zilele trecute, mai ales în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Vremea va fi una geroasă și vântul va sufla extrem de tare.

Joi, vremea va fi foarte călduroasă în unele regiuni. Sunt anunțate temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade Celsius, în nordul Moldovei, şi 11 grade Celsius, în Lunca Dunãri. Temperaturile minime sunt cuprinde între -15 şi 1 grad Celsius.
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea estică a țării și în extremitatea de nord-est. Va ploua mai puțin decât este normal în această perioadă, însă va fi destul de frig și se va forma și ceață în zonele mai joase.
În București s-ar putea să cadă lapoviță, mai ales la începutul zilei. Maxima zilei va fi de 6 grade Celsius, ceva mai cald decât temperaturile din zilele trecute, dar nu se observă prea tare schimbările, pentru că vântul va sufla puternic.
Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare Cod galben de viscol puternic, valabilă până joi. Sunt vijate 10 județe: Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova. În acest timp, va ninge puternic și se va așeza un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu putere, cu rafale de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top