Connect with us
Prognoza meteo ANM 6 octombrie. Vremea se schimbă radical

Vremea

Prognoza meteo ANM 6 octombrie. Vremea se schimbă radical

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe 6 octombrie. În ultima perioadă, temperaturile scăzute au corelat cu cele mult prea mari pentru acest moment, având în vedere că suntem aproape la jumătatea toamnei. În ultimele zile, vremea a fost foarte călduroasă în majoritatea regiunilor din țară, iar termometrele au indicat în unele regiuni mai bine de 30 de grade celsius. Începând de luni, până în seara de marți, 6 octombrie, vremea va fi capricioasă și ploile nu vor lipsi.

Cod galben de ploi- 6 octombrie

Începând de azi, 5 octombrie, a fost emisă o avertizare de cod galben de vremea rea pentru 27 de județe din România. Vremea va fi instabilă, vântul va sufla cu putere în anumite zone, în special la munte (rafale de peste 85 – 95 km/h) și sunt așteptate cantități semnificative de ploaie, de aproximativ  25 – 35 l/mp şi, izolat, 50 – 60 l/mp.

Sunt așteptate averse ce vor avea şi caracter torenţial, dar și descărcări electrice, vijelii şi grindină. Avertizarea este valabilă de azi, de la ora 15:00, până mâine la ora 18:00. Temperaturile sunt în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, până la 17 grade. 

Avertizarea priveşte judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş şi Vâlcea.

Pe 6 octombrie, vremea va fi capricioasă în majoritatea regiunilor, însă temperaturile nu vor scădea drastic. Cele maxime se vor încadra, în general, între 19 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 19 grade în nordul litoralului, începând să se apropie de cele obișnuite pentru această perioadă.

În București, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, deoarece zona va fi ferită de codul galben. Totuși, valorile termice vor fi în scădere față de zilele trecute. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza și noaptea vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top