Connect with us
Alertă ANM: cod galben de vânt și ploi. Zonele afectate

Știri

Alertă ANM: cod galben de vânt și ploi. Zonele afectate

Alertă ANM de ploi și vânt în aproape toată țara. Vezi care sunt zonele afectate de cod galben, luni, 5 octombrie 2020.

Avertizarea ANM de cod galben intră în vigoare din această după-amiază. Va ploua în mare parte din țară, iar vântul va bate cu putere.

Alertă ANM de furtuni

Avertizarea este valabilă de azi, de la ora 15:00, până mâine la ora 18:00: Se vor înregistra instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă și intensificări ale vântului, potrivit meteorologilor.

Instabilitatea atmosferică temporar accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85…95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50…60 km/h).

Cum va fi vremea în zilele următoare

Prognoza meteo ANM anunță că și marți vremea se va răcori. Temperaturile scad în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, unde se va apropia de normalul termic al datei. Cu toate acestea, vremea va rămâne destul de călduroasă.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Miercuri, în schimb, în vestul şi nord-vestul țării vor fi valori termice în jurul celor normale datei, în timp ce în restul zonelor vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru prima decadă a lunii octombrie.

Așadar, în această săptămână ne putem aștepta la temperaturi destul de ridicate față de media normală a lunii octombrie. Totuși, vremea va fi capricioasă, aducând ploi, vânt, furtuni și chiar și inundații.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top