Connect with us
Prognoza meteo 9 ianuarie 2021. Temperaturi scăzute și precipitații

Vremea

Prognoza meteo ANM 9 ianuarie 2021. Temperaturi scăzute și precipitații

Vremea s-a schimbat radical în ultimele zile, după ce ne-am bucurat de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Deși temperaturile nu scad extrem de mult, însă se simte diferența. Prognoza meteo pentru 9 ianuarie 2021 arată că se va instala o masă de aer rece și precipitațiile vor crește semnificativ din această dată.

Vremea se răcește, iar precipitațiile cresc pe 9 ianuarie

Iarna își intră cu adevărat în drepturi în perioada următoare. Deși ne gândeam că vom scăpa de iarna grea și temperaturile scăzute, se pare că ne apropiem tot mai mult de acestea. Din data de 9 ianuarie și pe parcursul întregii săptămâni viitoare, vremea se va răci semnificativ în toată țara, ploile vor apărea în mai multe orașe, iar ninsorile vor acapara mai multe județe din România.

Va ploua pe parcursul întregii zile sâmbătă, iar vremea se va încălzi în a doua parte a zilei. Totuși, unele zone încă se află sub cod galben de vremea rea și ninsori, ceea ce înseamnă că veștile nu sunt prea bune.

”În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum şi în sudul şi sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

Temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult. Maximele vor fi cuprinse între 2 și 6 grade celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 6 şi 0 grade. Se vor semnala ploi în aproape toată regiunea, aproximativ până pe 12 ianuarie. Vântul va sufla slab și moderat.

”În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece”, precizează meteorologii.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top