Connect with us
Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo ANM

Vremea

Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru luna septembrie 2020. După ce a fost anunțată o ultimă lună de vară caniculară, cea mai călduroasă din ultimii ani, se anunță acum valori termice mai ridicate decât cele normale în toată România. În ceea ce privește precipitaţiile, acestea vor fi mai reduse cantitativ faţă de cele înregistrate în lunile de vară.

Cum va fi vremea în luna septembrie. Prognoza meteo ANM

Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august. Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă. În plus, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.

În depresiunile intramontane şi în zona montană joasă (sub 1500 de metri) sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între 8 şi 12 grade Celsius, iar în zonele montane mai înalte (peste 1500 de metri) aceste valori coboară până la 4 – 8 grade Celsius, în timp ce Vf. Omu chiar sub 3 grade Celsius.

În săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

În perioada 7 și 14 septembrie 2020, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioada, pe tot teritoriul țării noastre, iar în regiunile sud-estice temperaturile vor fi mult mai pronunțate.

În intervalul 14-21 septembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile din țară, în special în cele sudestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

În săptamâna 21-28 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.”, conform meteorologilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top