Connect with us
Cum va fi vremea pe 27 septembrie, de alegerile locale

Vremea

Cum va fi vremea pe 27 septembrie, de alegerile locale

Vremea s-a schimbat radical începând din acest weekend. În noaptea de vineri spre sâmbătă, a plouat în majoritatea regiunilor din țară, iar spre dimineață s-a intensificat și vântul. În acest weekend au fost emise și două avertizări de cod galben și portocaliu. Află cum va fi vremea pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale, când românii vor merge la vot pentru a-și alege oamenii care vor să îi reprezinte.

Vremea se răcește pe 27 septembrie

În acest weekend, vremea s-a schimbat semnificativ. Temperaturile apropiate de cele de vară au scăzut, iar vântul și fenomenele extreme au apărut. Pe 25 septembrie, la ora 23:00, a intrat în vigoare un cod galben care se încheie pe 27 septembrie, la ora 06:00. Vorbim despre instabilitate atmosferică, cantități mari de precipitații, precum și intensificări ale vântului.

A fost anunțat și un cod portocaliu pentru 30 de județe din România. Acesta a intrat în vigoare la 26 septembrie, ora 09:00 și se încheie la 27 septembrie, ora 03:00. Vremea va fi caracterizată de instabilitatea atmosferică și ploi abundente, în special în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Pe 27 septembrie, vremea se strică. Temperaturile vor fi în scădere, mai accentuată în jumătatea de vest a teritoriului; maximele se vor situa între 19 grade Celsius, în Dealurile de Vest, și 30 de grade Celsius, în sud-est. Pe timpul nopții, maximele vor fi cuprinse între 8-18 grade.

Elena Mateescu, șefa ANM, a avertizat că datele arată că s-ar putea să plouă în mai puțin de o zi cât într-o lună. Astfel, potrivit prognozei ANM, duminică, 27 septembrie 2020, ziua alegerilor locale 2020 va fi una mohorâtă, instabilă atmosferic, după cum au informat meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie.

„Pentru 24 de ore, pentru că din această noapte, de la ora 23.00 și până duminică dimineață la ora 6.00, vorbim pentru toată țara de perioade de instabilitate atmoferică accentuată, avertizate prin codul galben, interval în care vorbim de cantități de precipitații între 20 până la 35 de litri/mp.”, a declarat Elena Mateescu.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top