Connect with us
Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 7 octombrie

Vremea

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 7 octombrie

În ultima perioadă, vremea a fost foarte capricioasă. După câteva zile de temperaturi ridicate, peste cele normale pentru această dată, au revenit ploile și temperaturile scăzute. În aceste zile, situația din România se va schimba, mai ales că au fost emise mai multe avertizări de vreme rea. Pe 7 octombrie nu se vor schimba prea multe față de zilele anterioare, iar cerul va fi în mare parte înnorat.

Ploile se mențin și pe 7 octombrie

Începând cu ora 10.00 și până în jurul orei 18.00, 7 octombrie, meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru vreme rea în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Argeş, Hunedoara, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Mureş, Harghita, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi. De asemenea sunt afectate zonele montane din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Începând cu ora 18.00, a fost emisă o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică, care va fi valabilă până miercuri la ora 06.00. Sunt așteptate ploi torențiale și vânt puternic în special în timpul nopții în județele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Buzău, Vaslui şi Vrancea.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul şi estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei şi local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.”, scrie în atenţionarea meteorologilor.

În Muntenia, pe 7 octombrie, temperatura maximă va fi de 21/27 grade Celsius, în timp ce temperatura minima va fi de 11/17 grade Celsius.

În regiunea Dobrogea, temperatura maximă va fi de 22/28 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 16/20 grade Celsius, iar în regiunea Transilvania, temperatura maximă va fi de 18/23 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 7/12 grade Celsius.

În zona Moldovei, temperatura maximă va fi de 21/27 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 10/16 grade Celsius. Vremea va fi la fel și în Oltenia, temperatura maximă fiind de 20/25 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 10/15 grade Celsius.

În regiunea Banat, temperatura maximă va fi de 19/23 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 11/14 grade Celsius. În regiunea Crișana, temperatura maximă va fi de 18/21 grade Celsius, iar cea minimă de 9/12 grade Celsius.

În Maramureș, temperatura nu va depăși 18/22 grade Celsius și nu va scădea sub 9/12 grade Celsius.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top