Connect with us
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Ce surprize ne aduce toamna

Vremea

Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Ce surprize ne aduce toamna

În urma unui val de aer cald venit tocmai din nordul Africii care a cuprins, printre altele, și România, luna august fusese anunțată a fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani, cu temperaturi mult mai ridicate pentru această perioadă și caniculă. Cu toate acestea, temperaturile caniculare au corelat cu ploile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, respectiv sfârșitul acestei luni și început de septembrie. Află care va fi prognoza meteo pentru această perioadă

Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Ce surprize ne aduce toamna

Săptămâna 10 – 17 august

Conform meteorologilor, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în mare majoritate a țării, iar cele mai afectate vor fi regiunile sudice, centrale și nordice.

Săptămâna 17 – 24 august

Din informațiile emise de ANM, aflăm că temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile din România. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte.

Săptămâna 24 – 31 august

Potrivit ANM, în acest interval, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. La fel şi regimul pluviometric, care va fi în general în parametri normali pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Săptămâna 31 august – 7 septembrie 

În cursul acestei săptămâni, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări. În acelaşi timp, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

Estimările ANM pentru cele patru săptămâni sunt oferite de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este faţă de media perioadei 1993-2016.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top