Connect with us
Prognoza meteo pentru 10-12 iulie 2020. Cum va fi vremea în weekend

Vremea

Prognoza meteo pentru 10-12 iulie 2020. Cum va fi vremea în weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru acest weekend, 10-12 iulie. După ce luna mai a fost una a extremelor, capricioasă și cu temperaturi ridicate care au corelat cu cele foarte scăzute, în unele zone fiind înregistrate chiar valori negative și fenomene extreme precum grindină care au și produs mari pagube, iar luna iunie a fost și ea destul de dificilă în unele zile și zone, ne așteaptă acum o vară caniculară. Află cum va fi vremea în weekend și dacă te poți bucura de ieșirile în aer liber sau de vacanțele deja programate.

Prognoza meteo pentru 10-12 iulie 2020. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține caldă, ba chiar caniculară în toate regiunile României, până la final de săptămână. Valorile din termometre vor arăta valori caniculare, dar în câteva regiuni, vremea va deveni capricioasă și sunt așteptate fenomene extreme, dar și discomfort termic. Mai exact, ar putea cădea ploi torențiale, însoțite de fenomene extreme precum descărcări electrice sau rafale de vânt.

Vineri, temperaturile vor fi în creștere, mai ales la amiază. Deși va fi predominant cald, vor apărea și înnorări , precum și ploi, însoțite de descărcări electrice și vânt slab spre moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 34 de grade, iar cele minime între 14 şi 22 de grade. Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge un prag critic de 80 de unități pe arii restrânse, în vestul și sud-vestul țării.

Sâmbătă se anunță încălziri de temperatură în prima parte a zilei, până la orele amiezii. Vremea va fi predominant caldă, dar în unele zone de câmpie va fi caniculară, fiind resimțit un disconfort termic în creștere.

În vestul, nordul și parțial în centrul țării, vremea va suferi modificări. Vor fi înnorări, ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi semnificative, iar vântul va sufla moderat. De asemenea, temperaturile maxime vor fi între 29 şi 34 de grade. Minimele se vor situa între 3 şi 22 de grade Celsius, ceva mai scăzute în depresiuni.

Duminică, specialiștii ANM anunță că vremea se va răci brusc. Instabilitatea atmosferică se va resimți în regiunile vestice, nordice şi centrale. Vremea ca fi călduroasă în restul teritoriului și caniculară pe arii restrânse, iar în sud-est, disconfortul termic va fi ridicat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top