Connect with us
Prognoza meteo weekend 30-31 ianuarie 2021. Un val de frig lovește România

Vremea

Prognoza meteo weekend 30-31 ianuarie 2021. Un val de frig lovește România

Prognoza meteo weekend 30-31 ianuarie 2021. Un val de frig lovește România în acest sfârșit de săptămână. Vremea va fi în general închisă, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Va ninge îndeosebi la munte.

Prognoza meteo weekend 30-31 ianuarie 2021

Se răcește vremea, iar finalul lunii ianuarie aduce temperaturi mai scăzute comparativ cu cele de la jumătatea lunii. Potrivit meteorologilor, se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare pe arii extinse la munte, predominant ninsori în Maramureş şi Transilvania, mixte în Banat, Crişana şi pe arii restrânse în Moldova.

În regiunile sudice, mai ales noaptea, vor predomina ploile. Pe alocuri vor fi depuneri de polei.

Prognoza meteo 29 ianuarie 2021

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi temporar 70 km/h spulberând zăpada. Vor fi intensificări ale vântului și local, dar şi în regiunile vestice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime  se vor situa între -4 şi 6 grade.

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, vor apărea precipitații preponderent sub formă de ploaie și mixte, cerul fiind preponderent noros pe întreg teritoriul. Meteorologii anunță precipitații sub formă de ninsoare în zona montană înaltă. În prima parte a zilei, izolat se va forma polei.

În capitală, cerul va fi mai mult noros, iar maxima zilei de sâmbătă nu va depăși 3 grade Celsius.

Cinci coduri galbene în vigoare, vineri, 29 ianuarie

La acest moment sunt cinci coduri galbene în vigoare. Două dintre acestea vor expira în jurul orelor 20.00. Fenomenele vizate sunt: vânt puternic cu rafale de peste 90, 100 km/h, care va spulbera zăpada. Avertizările meteo sunt valabile pentru județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Alba, Brașov, Sibiu, județul Gorj, județul Vâlcea și județul Caraș-Severin.

La munte, potrivit prognozei, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Mai apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top