Connect with us
S-a întors iarna în nordul țării cu ninsori puternice

Vremea

S-a întors iarna în nordul țării cu ninsori puternice

Ieri meteorologii au anunțat că se strică vremea în toată țara, iar astăzi toată partea de nord a țării a raportat ninsori puternice.

S-a întors iarna în nordul țării cu ninsori puternice

În această dimineață, în partea de nord a țării a nins puternic, iar în ultima oră a apărut lapovița. Stratul de zăpadă care s-a depus în timpul dimineții a început să se topească deja.

Totuși, pentru prima oară, drumarii nu au fost surprinși de această ninsoare puțin așteptată, ci au fost prezenți pe orice drum național. La această oră temperaturile se situează undeva la 2 grade Celsius, iar temperatura maximă pentru zona aceasta este de aproximativ 4 grade Celsius.

Adiminstrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări de cod galben ceea ce se traduce prin vânt și ninsori la munte. În Dobrogea, sudul Moldovei și partea estică a Munteniei se preconizează vânt puternic.

Avertizări meteorologice

Prima avertizare funcționează marți pentru intervalul orar 12:30-21:00 incluzând intensificări ale vântului în mare parte din Transilvania, Moldova, Oltenia, Dobrogea și nordul și estul Munteniei. Vântul va atinge viteze de 55-75 km/h. Spre seară și la începutul nopții vântul va lua aspect de vijelie în estul și sud-estul teritoriului.

Mai mult, vântul va suferi intensificări la munte unde vor fi și precipitații mixte. La altitudini mai mari de 1500 m va ninge. Rafalele de vânt vor atinge 70-90 km/h și vor spulbera zăpada. În nordul Carpaților Orientali se va depune un nou strat de zăpadă, mai ales pe crestele munților în masivele montane.

De la ora 21:00 până a doua zi la ora 06:00, vântul va suferi intensificări în Dobrogea, sudul Moldovei și estul Munteniei. Astfel vântul poate ajunge la 55-75 km/h. În Carpații Meridionali și cei de Curbură, rafalele vor ajunge până la 80-100 km/h și va spulbera zăpada.

În regiunile nordice, vestice și centrale temperaturile vor fi predominant negative. Pe arii extinse va fi brumă și îngheț la sol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top