Connect with us
Cod Galben de ploi si vijelii

Vremea

Se apropie urgia. Cod Galben de ploi si vijelii. Afla ultimele zone vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de Cod Galben de ploi si vijelii care este valabila pana sambata, 18 iunie. Meteorologii au publicat si lista cu zonele vizate de furia naturii. Astfel, specialistii avertizeaza ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Banat, Crisana, Maramures, in vestul si in nordul Transilvaniei, dar si in nordul Moldovei. De asemenea, se vor semnala descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. In aceste conditii va cadea si grindina, iar in ceea ce priveste aversele, trebuie amintit ca acestea vor fi importante cantitativ (n.r. – peste 20 – 30 l/mp), dar numai in anumite zone, izolat.

Totodata, vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii, iar maximele vor fi cuprinse intre 35 si 37 de grade Celsius. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis. in noaptea de vineri spre sambata, temperaturile minime vor fi peste 20 de grade, situatie specifica unei nopti tropicale. Precipitatiile prognozate in aceste zile pot antrena spre sol particulele de praf saharian.

In sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, dar si al munte, instabilitatea atmosferica va fi la fel de accentuata. Aversele torentiale, descarcarile electrice si intensificarile de vant cu aspect de vijelie, dar si grindina vor fi prezente in zonele amintite mai sus.

Citeste si: FURIA NATURII va lovi Bucurestiul in curand. Fenomenul a generat ALERTA METEO

Vremea de Rusalii 2016. Prognoza meteo pentru weekend

In ceea ce privestea cantitatile de apa, acestea vor depasi local 15 – 20 l/mp si izolat 30 – 40 l/mp. In mesajul de atentionare de la ora 10:00 se arata ca in restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala temporar si pe spatii restranse.

in regiunile sudice, se vor atinge maxime in jurul a 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis. Noaptea de sambata spre duminica va semana cu noaptea tropicala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top