Connect with us
Temperaturi de minus 17 grade în România. Anunțul meteorologilor

Vremea

Temperaturi de minus 17 grade în România. Anunțul meteorologilor

Cele mai scăzute temperaturi din ţară în zonele locuite s-au înregistrat vineri dimineaţă la Miercurea Ciuc şi Joseni, unde termometrele au arătat minus 17 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Cristina Blaga, a precizat, pentru AGERPRES, că minima a fost atinsă în jurul orei 7.00, staţiile meteo din Miercurea Ciuc şi Joseni înregistrând valoarea de minus 17 grade Celsius, în vreme ce la Topliţa s-au consemnat minus 16 grade iar la Odorheiu Secuiesc au fost minus 13 grade Celsius.

Şi la staţia de munte Bucin s-au înregistrat tot minus 17 grade Celsius.

Potrivit sursei citate, răcirea accentuată a vremii se datorează unei mase de aer rece care a pătruns la altitudine şi care va determina o scădere a temperaturilor şi în următoarele două nopţi, când valorile vor ajunge până la minus 19 grade Celsius, existând posibilitatea să coboare până la minus 20 grade.

Astfel de temperaturi sunt obişnuite, însă, pentru judeţul Harghita, unde iernile sunt luni şi geroase.

De altfel, minima absolută a lunii noiembrie, în judeţ, s-a consemnat în 27 noiembrie 1993 la Joseni, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 28,3 grade Celsius.

Citește și: Maria Ghiorghiu a prezis Apocalipsa Albă la iarnă: „Va face ravagii, am văzut…”

Citește și: Cum va fi vremea la iarnă. Ce ne anunță ANM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top