Vin viscole, ninsori şi temperaturi de -20 de grade Celsius. Mesajul directorului ANM

10.11.2017
Vin viscole, ninsori şi temperaturi de -20 de grade Celsius. Mesajul directorului ANM

Primele informaţii de la meteorologi despre ce ne aşteaptă în această iarnă. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a anunţat episoade cu vreme severă şi viscole. Vom avea parte de o iarnă cu temperaturi extreme.

Geruri năprasnice, viscole şi zăpezi mari, asta ne aşteaptă în această iarnă care se apropie cu paşi reprezi.

Vom avea parte de ninsori abudente şi de temperaturi de -20 de grad. Viscolul va începe de la jumătatea lunii decembrie, fenomen de care nu am mai avut parte atât de devreme în ultimii ani.

„Fenomenle severe categoric nu vor lipsi. Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente si episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă în care vremea se se încadreze în normalul lunilor de iarnă”, a declarata directorul ANM.

Vom avea parte de fenomene cu manifestări violente

Florinela Georgescu a vorbit şi despre temperaturile nocturne. Primul episod de iarna autentică este posibil în luna decembrie.

„În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal sa fie si perioade în care temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului, se cunoaşte faptul că în decembrie există o posibilitate foarte mare sa apara perioade în care temperaturile sa fie sub 20 de grade. Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie si februarie, vom cel putin 2 viscole. Oricand ne asteptam să apară fenomene extreme, manifestări cu aspect violent pe durate şi suprafeţe relativ restrânse, pentru că tot am avut asemenea episoade si primavara, iarna şi în toamnă”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Un avertisment transmis populatiei este că trebuie să ne aşteptăm la fenomene extreme în această iarnă. Directorul ANM a dat ca exemplu furtunile care au avut loc la sfârşitul acestei veri.

Citeşte şi Este sărbătoare mare mâine! Ce să nu faci pe 11 noiembrie ca să-ți meargă bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *