Connect with us
Vreme rea în toată țara! Cod galben de ninsori și viscol

Vremea

Vreme rea în toată țara! Cod galben de ninsori și viscol

Vremea este din ce în ce mai rea în toată țara. Ninsorile au pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din țară, iar în unele zone s-au depus înre-un strat semnificativ. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galbn de vreme rea, viscol și vânt puternic în ultimele zile, valabile până în cursul zilei de vineri. Vezi ce zone sunt vizate și cum va fi vremea în această perioadă.

Cod galben de vreme rea în mai multe județe

Până la ora 11, meteorologii au anunțat cod galben de ceață în județele Olt, Dolj și Mehedinți. Vizibilitatea va scădea local sub 200 de m și izolat sub 50.

Localitățile vizate din județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Osica de Sus, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Mărunței, Fălcoiu, Izvoarele, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, Stoenești, Cezieni, Ștefan cel Mare, Mihăești, Vlădila, Vișina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Grădinile, Dobrun, Osica de Jos, Văleni, Urzica, Seaca.

Județul Dolj este vizat absolut tot, iar localitățile din Mehedinți afectate de ceață sunt:  Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Bâcleș, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Dumbrava, Pristol, Vânjuleț, Husnicioara, Breznița-Motru, Vrata, Poroina Mare, Greci, Rogova, Corlățel.

Un cod galben devânt cu rafale de peste 90…100 km/h, temporar viscol și vizibilitate redusă a fost emis pentru județele Suceava și Neamț, valabil până la ora 10.00.

În județele Bacău, Botoşani, Neamț, Iași și Vaslui este anunțat cod galben de precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, care vor depune polei, valabil tot până la ora 10, conform meteoromania.ro.

Vântul va sufla cu putere în Maramureș și Bistrița-Năsăud, fapt pentru care specialiștii plasează celedouă județe sub cod galben.

Meteorologii au emis două noi avertizări pentru următoarele două zile. Prima dintre ele a intrat în vigoare miercuri la ora 14.00 și este valabilă până vineri, la ora 15.00. Astfel, în sudul, estul și centrul țării vor fi precipitații în general moderate, polei și intensificări ale vântului, în special în timpul nopții. Vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Cel mai mult va ninge la munte.

O altă avertizare, care a intrat în vigoare tot miercuri, la ora 17.00 și este în vigoare tot până vineri, la ora 15.00, vizează zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Sunt așteptate ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol, în special la altitudini mari.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top