Connect with us
Vremea 2 octombrie 2020. Temperaturile cresc de vineri

Vremea

Vremea 2 octombrie 2020. Temperaturile cresc de vineri

În ultimele zile, vremea a fost ceva mai răcoroasă. În majoritatea regiunilor din țară au fost semnalate precipitații și temperaturi mai scăzute, în decursul ultimelor zile fiind emise și mai multe avertizări de cod galben sau portocalii de vreme rea. Cu toate acestea, se pare că vremea se va schimba, mai ales din a doua parte a zile de 2 octombrie. Temperaturile vor crește treptat și vor dispărea avertizările de vremea capricioasă.

Se încălzește din 2 octombrie

Meteorologii au anunțat că prima parte a lunii octombrie va fi caracterizată de temperaturi în creștere. În special de mâine, 2 octombrie, vremea se va îmbunătăți, după răcirea din ultimele zile. Maximele vor depăși 20 de grade și vor atinge chiar și 24 de grade la Constanța și în Capitală.

Vântul va bate mai slab decât zilele anterioare și precipitațiile vor dispărea în mare parte din țară, mai ales după ora 11. Acestea vor fi abundente în următoarea perioadă și cel mult normale pentru această perioadă. Soarele va bate cu mai multă putere în cea de-a doua parte a zilei. Cerul va fi parțial însorit în special la mare. În următoarele zile, maximele termice vor ajunge până la 25- 28 de grade în sudul țării, iar în nord până la 20- 25 de grade.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi puternice în 11 județe. Avertizarea este valabilă miercuri de la ora 10:00 până vineri la ora 10.00. Alte 12 județe sunt, în același interval, sub Cod galben de ploi abundente. Va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp.

Județele vizate de Codul galben sunt Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

Județele vizate de Codul portocaliu sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș Severin și Gorj.

Până mâine la 10.00, vântul va avea intensificări, în special pe crestele munților. Sunt anunțate ploi abundente, iar vremea va fi capricioasă și schimbătoare, în special în această noapte.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top