Vremea 24 aprilie. Cea mai caldă zi de la începutul anului. Unde va ploua

24.04.2018
Vremea 24 aprilie. Cea mai caldă zi de la începutul anului. Unde va ploua

Meteorologii vin cu vești bune. În Capitală, pe 24 aprilie sunt anunțate 30 de grade. Va fi, probabil, cea mai caldă zi de la începutul anului, dar se anunță și ploi.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de căldură neobişnuită şi în zilele următoare. Maximele vor ajunge la 28..29 de grade, iar minimele vor rămâne mai mari de 12 grade Celsius. Norii se vor înmulţi şi vor aduce averse şi descărcări electrice după prânz, atât joi, cât şi vineri.

Cu toate acestea, soarele nu va străluci întreaga zi în toată țara. După-amiaza vor apărea condiţii pentru ploi ca de vară, cu tunete, fulgere şi vânt mai intens. Acestea vor mai răcori puţin atmosfera, inclusiv în Bucureşti.

În majoritatea zonelor, vremea  24 aprilie va deveni în general instabilă. Cu precădere pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Iar acest lucru va determina și o scădere minoră a temperaturii resimțite.

În regiunile sudice va fi în continuare o vreme deosebit de caldă, iar fenomne asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, în special spre seară.

Vor fi condiții de grindină și ploi cu caracter torențial

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, spre 29…30 grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.

Presiunea atmosferică va creşte dinspre sud-vest – nerevenind, însă, la normal.

Temperaturile vor trece de 20 de grade în toată ţara cu excepţia litoralului şi vor ajunge la 29 de grade în regiunile sudice. Abia vineri, acestea vor mai bate puţin în retragere şi se vor opri la 26 de grade Celsius, tot în sud. Aversele cu tunete, fulgere şi vânt vor apărea din loc în loc în fiecare zi, cu frecvenţă mai mare la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *