Connect with us
Vremea de 1 și 8 martie. Ce ne așteaptă de Mărțișor și Ziua Femeii

Vremea

Vremea de 1 și 8 martie. Ce ne așteaptă de Mărțișor și Ziua Femeii

În ultima perioadă, vremea din țara noastră a fost extrem de schimbătoare. Deși în unele zile am avut parte de temperaturi mult mai ridicate decât cele normale, au reapărut zăpezile și temperaturile au scăzut mai mult decât ar fi trebuit să o facă în luna februarie. Ne apropiem cu pași repezi de primăvară, iar meteorologii au spus cum va fi vremea de 1 și 8 martie.

Temperaturi mai scăzute pe 1 și 8 martie

Vremea continuă să fie schimbătoare și la începutul primăverii. În ultimele zile, temperaturile foarte ridicate au corelat cu cele scăzute, precum și cu ninsorile și vântul extrem de puternic. Valorile termice au fost mult mai scăzute decât cele normale, iar precipitațiile aproape de normal.

Lucrurile se schimbă în intervalul 22 februarie – 1 martie. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară, în special în sudul și vestul țării.

Atmosfera va semăna cu cea de primăvară și soarele va străluci pe cer pe parcursul întregii zile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, mai ales în zonele montane din vestul teritoriului.

Vreme mai mohorâtă de 1 și 8 martie

Totuși, lucrurile frumoase nu țin prea mult. Treaba se schimbă de Mărțișor și Ziua Femeii, deși ne-am fi așteptat să avem o vreme perfectă de plimbare și distracție. Cu toate acestea, nu vom avea un început de primăvară tocmai pe placul nostru.

Meteorologii ANM au anunțat că temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de nord-est. Regimul pluviometric va fi normal, cu excepție în regiunile extracarpatice, unde va fi deficitar.

După 8 martie, lucrurile revin la normal. Temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile din țară și scăpăm de ploi, vânt și alte fenomene neplăcute, semn că primăvara își intră în drepturi depline.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top