Vremea în București și cele mai importante orașe. Prognoza ANM pentru 18 noiembrie. Sunt anunțate ploi în toată țara

17.11.2020
Vremea în București și cele mai importante orașe. Prognoza ANM pentru 18 noiembrie. Sunt anunțate ploi în toată țara

Vremea s-a menținut bună până acum. Deși suntem în luna noiembrie, temperaturile au fost destul de ridicate pentru această perioadă și nu ne-am confruntat cu fenomene extreme sau ploi abundente. Deși a mai fost ceață în unele seri sau dimineți și temperaturile au fost ceva mai scăzute, vremea a fost destul de bună. Totuși, din 18 noiembrie, ploile vor cuprinde întregul teritoriu și vremea se va schimba considerabil.

Prognoza ANM 18 noiembrie. Vremea în București și alte orașe

Vremea se schimbă radical din 18 noiembrie. De miercuri, ploile vor pune stăpânire pe cea mai mare parte a țării timp de câteva zile și temperaturile vor scădea drastic. Astfel, ploile vor apărea în nordul, vestul și sud-estul țării, iar în zona montană înaltă se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Nu scăpăm nici mâine de ceața densă, care va îngreuna circulația în prima parte a zilei. În sudul şi în estul ţării, ceru va fi înnorat aproape toată ziua și va ploua pe arii extinse, iar pe spaţii mici, în special în sud-est, se vor cumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp. În restul țării se va răcori semnificativ, va fi ceață densă și vor fi posibile izolat ploi slabe sau burniţă.

În funcție de zonă, temperaturile vor fi următoarele.

  • 7 grade în Moldova,
  • 12 în Transilvania,
  • 11 în Maramureș,
  • 12 grade în Banat,
  • 13 grade în Oltenia,
  • 11 grade în Dobrogea,
  • 11 grade în Crișana,
  • 12 grade în Muntenia.

Prognoza meteo în București

În București, vremea va fi destul de închisă aproape toată ziua. Va ploua pe parcursul întregii zile, însă nu sunt anunțate cantități considerabile de ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Vremea la munte

La munte, la altitudini de peste 1600 m, sunt așteptate precipitații mixte, dar și polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, local în regiunile sud-estice, apoi şi în sud-sud-vest, cu viteze mai mari pe litoral şi în sudul Banatului.