Connect with us
Vremea în România. ANM anunță schimbări radicale

Vremea

Vremea în România. ANM anunță schimbări radicale

Meteorologii au anunțat deja că luna mai este cea mai călduroasă, dar și instabilă și va trece de la o extremă la alta. Astfel, vor fi înregistrate temperaturi ridicate, caniculare, care vor corela cu zile reci și ploioase. La fel se întâmplă în ultimele zile în țara noastră. Vremea în România este foarte nehotărâtă. În timp ce la munte a nins, la altitudini mici, ploile puternice și grindina au distrus culturile agricultorilor.

Vremea în România. ANM anunță schimbări radicale

În zonele montane a nins din abundență, stratul de zăpădă atingând chiar și peste 1 metru la Bâlea Lac. La fel s-a întâmplat și în Mărişel, judeţul Cluj. Oamenii au fost surprinși de un peisaj de iarnă în luna mai, cu fulgi mari și viscol, care a acoperit orice urmă de primăvară.

Între timp, în alte zone precum Vaslui, a plouat torențial și chiar au existat urme de grindină.

De sămbătă, meteorologii susțin că sunt așteptate temperaturi de vară și vremea în România se va îmbunătăți. Maximele vor atinge 27-28 de grade Celsius, în partea de sud-est a țării. Tot aici, termometrele vor indica până la 31 de grade luni, 11 mai. Veștile bune nu vor fi valabile prea mult timp, pentru că vor remarca din nou o scădere în termometre. Specialiștii au explicat că aceste schimbări sunt determinate de întâlnirea unui val de aer fierbinte cu o masă de aer rece.

„Asta se întâmplă pentru ca o masă de aer fierbinte, venit din nordul Africii, va cuprinde sudul şi sud-estul Europei, inclusiv ţara noastră. În acelaşi timp, însă, o masă de aer rece înaintează şi ea spre Europa. Se vor intâlni în ţara noastră marţi şi o vor împărţi în două, apoi aerul rece va ajunge peste tot.”, a declarat directorul ANM,  Elena Mateescu.

Răcirea nu va fi, însă, extremă și nu vor fi provocate fenomene extreme. Temperaturile vor ajunge și la 23-24 de grade celsius, în special în sudul țării.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top