Connect with us
Vremea în România. Avertisment de furtuni de la ANM

Vremea

Vremea în România. Avertisment de furtuni de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în România. După câteva zile în care au fost înregistrate temperaturi ridicate pentru această perioadă, lucrurile par să se schimbe. Astfel, ANM a emis o atenționare de vreme rea pentru întreaga țară. Meteorologii spun că sunt așteptate furtuni,  ploi torențiale și vijelii în acest sfârșit de lună. Vremea rea va persista și la începutul lunii mai.

Vremea în România. Avertisment de furtuni de la ANM

În prima parte a zilei, temperaturile vor fi deosebit de ridicate în majoritatea regiunilor din țară. În cea de-a doua jumătate a zilei, vremea se va schimba radical și va deveni instabilă.

Informarea de vreme rea este valabilă în intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00. Instabilitatea atmosferică va fi ridicată, ceea ce va duce la o serie de fenomene extreme în majoritatea țării.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”, avertizează meteorologii.

Precipitațiile vor avea și caracter torențial. Vor fi înregistrate cantități de apă semnificative. De altfel, există și posibilitatea ca izolat să fie înregistrate căderi de grindină. Vântul va avea intensificări asociate ploilor. Pe arii restrânse vor fi vijelii, cu precădere în sud-est.

Temperaturile vor fi destul de ridicate și în acest context, cu o maximă de de 28 grade Celsius. Temperaturile vor coborî ușor în nordul litoralului, ajungând la 14 grade Celsius.

Avertizarea va fi valabilă și în primele zile ale lunii mai, care vor fi ploioase. În majoritatea regiunilor țării, vor cădea precipitații.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top