Connect with us
Calendar ortodox 11 februarie 2021. Ce trebuie să faci în această zi dacă ești gravidă sau bolnavCalendar ortodox 11 februarie 2021. Ce trebuie să faci în această zi dacă ești gravidă sau bolnav

Spiritualitate

Calendar ortodox 11 februarie 2021. Ce trebuie să faci în această zi dacă ești gravidă sau bolnav

Calendar ortodox 11 februarie 2021. La data de 11 februarie îl sărbătorim pe Sfântul Vlasie, un sfânt iubit și respectat de toți credincioșii, având în vedere că este foarte puternic. Despre Vlasie se spune că le protejează pe gravide și vindecă cele mai grele boli. Află ce trebuie să faci în această zi mare și care sunt puterile Sfântului.

Sfântul Vlasie, 11 februarie

Sfântul Vlasie, sărbătorit pe 11 februarie,  a fost episcopul Sevastiei şi a locuit într-o peșteră. A trăit în cetatea Sevastia din Capadocia, regiune situată în centrul podișului anatolian; unul din cele mai importante centre ale creștinismului în secolul al IV-lea, în timpul împăratului Liciniu.

Despre marele Sfânt se spune că avea o mare putere asupra fiarelor și tuturor animalelor, pentru că le binecuvânta pe fiecare în parte.

Mai mult, era considerat un bun tămăduitor și vindecător. Acesta a fost martirizat pentru că nu s-a lepădat de Dumnezeu. El a fost supus la chinuri groaznice a fost aruncat într-un lac adânc, însă îngerii l-au scos la suprafață nevătămat. Astfel, împăratul a decis să-l decapiteze.

Ce să faci pe 11 februarie

Sfântul Vlasie este un mare vindecător. Această sărbătoare este extrem de respectată de către toți credincioșii, în special de către agricultori. Aceștia se roagă pe 11 februarie pentru ca părintele să le protejeze animalele și pământul.

Pe 11 februarie se spune că încep să revină păsările călătoare și încep să cânte. Cine nu respectă această zi, nu va auzi cântecul păsărilor din Rai.

Se mai spune că cel ce a pierdut ceva, să se roage acestui sfânt pentru a-și recupera paguba. La fel trebuie să facă și cei care au animale bolnave.

Despre Sfânt se mai zice și că vindecă bolile de gât și le protejează pe gravide. Astfel, ele trebuie să se roage la el dacă vor să aibă o sarcină ușoară și să nască prunci frumoși și sănătoși.

Rugăciune către Sfântul Vlasie

Rugăciune închinată Sfântului Vlasie este una dintre cele mai puternice. Marele Sfânt are o putere extrem de mare, motiv pentru care ar trebuie să-i cerem ajutorul. Astfel, ori de câte ori avem probleme de sănătate sau probleme cu sarcina, este bine să ne rugăm la Sfânt și să-i cerem din suflet să ne mântuiască în momentele dificile ale vieții.

„Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine. Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă. Amin!”

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic – Erețetă.ro

  2. Pingback: Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic - Stiri Incurajari 24/7

  3. Pingback: Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic - Stiri din familie

  4. Pingback: Vremea se schimbă brusc! Cod galben de ninsori, polei și vânt puternic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top