Connect with us
Vremea se schimbă radical în a doua zi de Paște- temperaturi scăzute și vânt intens

Vremea

Vremea se schimbă radical în a doua zi de Paște- temperaturi scăzute și vânt intens

Pe 19 aprilie, românii s-au bucurat de o vreme deosebit de caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. În a doua zi de Paște, vremea se schimbă radical. Un nou val de aer rece va afecta România, aducând temperaturi sub normalul perioadei, fenomene extreme și brumă. Temperaturile scad semnificativ, vremea devenind mai rece decât în mod obișnuit.

Vremea se schimbă radical în a doua zi de Paște- temperaturi scăzute și vânt intens

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare Cod Galben de vreme severă imediată în mai multe județe. Avertizarea este valabilă începând cu ora 09:00, până la ora 14:00 a acestei zile. Județele vizate sunt Brăila, Ialomiţa, Buzău, Galați și Vrancea.

Pe crestele montane, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade.

Vremea se răcește destul de mult şi în jumãtatea de sud a ţãrii, unde vor cădea precipitații și vântul va sufla cu putere.

În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, îndeosebi în est şi local în vest în cursul zilei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 9 grade Celsius, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, îndeosebi în sud, est şi local în vest în cursul zilei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 9 grade Celsius, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Și în București sunt înregistrate azi temperaturi mai mici decât cele normale. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 4-6 grade. Vântul va suflamoderat, iar cerul va fi înnorat.

Vremea marți

Vremea se menține la fel de capricioasă și marți în sudul și estul teritoriului. Temperaturile vor fi normale în restul țării și maximele vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Vântul o să sufle cu putere în aproape toate regiunile din România, dar în sud-vest şi pe crestele montane o să fie mai intensificat.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top