Connect with us
Zăpezile au pus stăpânire pe România. Codul galben de ninsori rămâne valabil și azi

Vremea

Zăpezile au pus stăpânire pe România. Codul galben de ninsori rămâne valabil și azi

Vremea s-a schimbat radical în țara noastră,după o perioadă în care ne-am bucurat de temperaturi ridicate pentru acest anotimp. Iată că nici nu am intrat în prima lună de iarnă, că zăpezile deja au pus stăpânire pe România, respectiv pe mai multe zone ale teritoriului. Stratul de zăpadă a crescut considerabil și deja a fost nevoie de intervenția drumarilor.

Strat de zăpadă de 8 centimetri

Meteorologii au anunțat ninsori în aceste zile și se pare că iarna deja și-a intrat în rol, fără să mai aștepte luna decembrie. Astfel, în mai multe zone a nins considerabil noaptea trecută, respectiv în Cluj, Sinaia și localități din Mehedinți, precum și la Rânca. Aici, stratul de zăpadă a ajuns la 8 centimetri. Utilajele de deszăpezire erau deja pregătite pentru a acționa, motiv pentru care au intervenit și au curățat drumurile, pentru a favoriza circulația.

Specialiștii de la ANM  au emis o avertizare Cod galben de ninsori și vânt puternic, valabilă în 11 județe din țară, până în cursul acestei zile, la ora 14.00. Codul a intrat în vigoare vineri, la ora 20.00.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița. Meteorologii au spus că ne așteaptă ninsori moderate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere în zona montană.

În restul zonelor din țară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă de vineri de la ora 15.00 până sâmbătă la ora 14.00. Este vorba despre precipitații semnificative, mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte. Vântul va sufla cu putere în toate regiunile din țară, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafelele vor depăși 60-70 km/h, motiv pentru care zăpada va fi viscolită.

Sursa Foto: Mediafax.ro

Sursa Foto: Mediafax.ro

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top