Connect with us
Oana Roman, în doliu: "Dumnezeu să te odihnească în pace"

Monden

Oana Roman, în doliu: „Dumnezeu să te odihnească în pace”

Oana Roman deplânge dispariţia diplomatului român Mihnea Constantinescu, un om foarte apropiat de tatăl ei, Petre Roman.

Fiica fostului premier al României l-a cunoscut foarte bine pe diplomat, astfel că a postat pe contul ei de Facebook un mesaj emoționant.

„Azi a plecat dintre noi, discret precum a trăit, un om pe care l-am iubit ca pe un frate. A făcut parte din familia noastră aproape de când mă ştiu şi a fost singurul om despre care tata era mândru cu adevărat, pentru că a fost cel mai bun student al lui.

A fost cel mai profesionist şi desăvârşit, corect, onest şi drept funcţionar de stat pe care l-a avut ţara asta din 1989 încoace! Dumnezeu să te odihnească în pace Mihnea!”, a scris Oana Roman pe Facebook.

Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă ân această săptămână, la vârsta de 57 de ani, în străinătate.

„Eu personal ultima dată am vorbit acum două săptămâni (cu Mihnea Constantinescu – n.r.). Ieri, un consul al nostru a vorbit cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună şi din păcate, până la urmă, în aceeaşi noapte, în jurul orei 12.00, a decedat. Vreau să transmit condoleanţe familiei”, a declarat și ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Şi Petre Roman şi-a exprimat regretele.

„Sunt foarte, foarte, foarte necăjit de decesul lui Mihnea (Constantinescu – n.r.). Mi-a fost foarte apropiat încă de când era student. Eu l-am adus la Guvern. A fost purtătorul de cuvânt al Guvernului.

A fost un colaborator extraordinar de important pentru mine. Trebuie să spunem că el a fost ceea ce numesc francezii foarte frumos «un grand serviteur de l’état», adică un mare om în serviciul statului”, a spus și Petre Roman, tatăl Oanei.

Citeşte şi: Oana, mărturisire în lacrimi despre mama ei, Mioara Roman: „A fost un șoc mare, a fost cumplit!”

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top