Connect with us
Ce le-a spus Gabriela Firea procurorilor, în legătură cu incidentele din 10 august

Știri

Ce le-a spus Gabriela Firea procurorilor, în legătură cu incidentele din 10 august

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General, că s-a încercat ca prefectul Speranța Cliseru să fie scoasă țap ispășitor pentru violențele de la protestul din 10 august.

Firea a mai spus că nu se află în tabăra celor care critică PSD și în tabăra celor care „au luciditate în PSD”.

Am răspuns tuturor întrebărilor, am adus și înscrisuri. Vă spun că a fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Primăriei Capitalei și  primarului general și cele privind autorizarea adunării publice.

Solicitările, dacă au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator, cam în această zonă au fost întrebările.

Așa cum știți, primarul general trebuie să respecte legea și noi nu avem atribuții militare și anume, intervenții, să participăm sau să cunoaștem secrete de serviciu ale structurilor care sunt abilitate de lege pentru ordinea și liniștea publică. Nu avem acces, nu putem să coordonăm.

Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva faptul, aici sunt subiectivă, că nu are nicio vinovăţie, prin prisma faptului că, cel puţin din câte ştim, din câte ne-am informat, nu avea cum să aibă acces doamna prefect la secrete de servicii şi la ordine militare.

Firea: Nu sunt în tabăra celor care critică PSD

În primul rând, fiind un prefect foarte nou, la momentul mitingului, de trei săptămâni, nu avea nici măcar certificat ORNISS şi acces la astfel de informaţii, pentru că din data de 5 iulie doamna Cliseru era prefect.

Prin urmare, n-a făcut altceva decât, conform legii, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei aflat în acea cameră de la Piaţa Victoriei, să contrasemneze, deci nu să scrie, acest ordin care fusese deja scris, întocmit, de către reprezentantul Jandarmeriei, pentru că aşa precizează legislaţia în vigoare.

Este o anchetă nepublică și nu vreau să mă antepronunț. Am făcut niște afirmații care au caracter administrativ și politic. Am înțeles că domnia sa era în concediu la data pregătirii intervențiilor, dar și-a făcut rechemare pentru a participa la coordonarea evenimentelor.

În fața procurorilor am răspuns la competențele mele legale și nu la aspecte de oportunitate politică.

Eu nu sunt în tabăra celor care critică PSD, sunt printre cei care au luciditate în PSD și nu acceptăm să se distorsioneze adevărul și să se transmită manipulări.

Eu nu pot să-i dau sfaturi (n.r. ministrului de Interne, Carmen Dan), pot să constat doar că acum este o anchetă în curs, să ne întrebăm de ce s-a ajuns la această anchetă și să așteptăm rezultatul acesteia. Ar fi dificil să dau sfaturi și să pretind să fie ascultate.

Citește și: PSD a blocat audierile prefectului Capitalei și ministrului de Interne. Reacția Speranței Cliseru

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top