Connect with us
Agenţiile internaţionale de presă au anunţat decesul Reginei Ana a României, care a încetat din viaţă luni, la un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani, şi au prezentat scurte biografii ale acesteia, potrivit News.ro.

Știri

Ce scrie presa internationala despre Regina Ana

„Desi opinia publica nu cere reinstaurarea monarhiei in statul membru al Uniunii Europene, romanii ii respecta pe Mihai si pe Ana ca figuri istorice, in special în conditiile in care sunt tot mai dezamagiti de o clasa politica perceputa drept corupta.”, comentează Reuters.

Site-ul Noblesse et Royautes, specializat in informatii legate de familiile regale din lume, anunta de asemenea decesul Reginei, la varsta de 92 de ani si prezinta o scurta biografie a acesteia.

Citeste si: Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Citeste si: Unde va fi inmormantata Regina Ana

“Regina a avut fericirea de a putea trai mai multi ani in Romania. In timpul lungilor sai ani in exil, ea si-a sprijinit fara incetare sotul, el insusi foarte slabit in prezent de varsta, de boală”, scrie portalul.

Informatia a fost transmisa si de presa din Republica Moldova. „Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a trecut in nefiinta. Acesta a incetat din viata astazi, 1 august 2016, la spitalul Morges din Elvetia. Regina Ana ar fi implinit pe 18 septembrie 93 de ani”, anunta Publika TV pe site.

Portalul Unimedia aminteste ca, in urma cu cateva luni, surse apropiate Familiei Regale anuntau ca starea de sanatate a Reginei, in varstă de 92 de ani, s-a deteriorat.

“Regele si Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei. Majestatea Sa Regele a implinit 94 de ani la 25 octombrie 2015, iar Majestatea Sa Regina a sarbatorit 92 de ani la 18 septembrie 2015”, adauga Unimedia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top