Connect with us
Ce vor păți jandarmii care au atacat protestatari pașnici. Anunț oficial

Știri

Ce vor păți jandarmii care au atacat protestatari pașnici. Anunț oficial

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a dezvăluit ce se va întâmpla cu jandarmii care au lovit protestatarii pașnici, la protestul din 10 august.

Jandarmii care au lovit protestari pașnici vor fi identificați cu ușurință și, apoi, de anchetarea lor se vor ocupa procurorii Parchetului Militar a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Întrebat ce vor păți jandarmii care au lovit manifestanți care aveau mâinile ridicate deasupra capului, fără a da semne că vor să intre în conflict cu forțele de ordine, Georgian Enache a spus:

„Ei (jandarmii violenți, n.r.) sunt foarte ușor de identificat, nu va fi asta o problemă.

Există o anchetă pe rolul Parchetului Militar București. mult decât ancheta Parchetului Militar…nicio anchetă nu poate veni peste, să substituie această anchetă, care trebuie făcută de o autoritate imparțială”.

Astfel de situații apar în momentul în care există o intervenție pentru restabilirea ordinii publice. Din punct de vedere legal, după ce colegii mei au ordin să evacueze o piață, un spațiu public, în mod normal, nu trebuie ca oamenii să rămână în spatele dispozitivului de jandarmi, al cordonuluui format din rațiuni de siguranță”, a adăugat Georgian Enache.

Referitor la imaginile cu jandarmii agresând protestatarii pașnici, acesta a spus: „Sunt imagini care nu ne fac cinste”.

Procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, a precizat că încă se primesc plângeri ale persoanelor vătămate, direcționate de la Secția 1 de Poliție.

Inițial s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu și urmează a fi extinsă și pentru neglijență în serviciu, dat fiind faptul contextul în care cei 2 militari jandarmi au fost lăsați neizolați de către colegi”, a declarat Ionel Corbu, prim procuror la Parchetul Militar.

Citește și: Răsturnare de situație! Ce făcea jandarmerița Ștefania după ce a fost scoasă din mijlocul protestatarilor agresivi

Citește și: Mitingul Diasporei: Cine a aprobat intervenția în forță a jandarmilor

1 Comment

1 Comment

  1. ionel moisescu

    2018-08-13T16:52:43+03:00 at 16:52

    Nenea Corbu ai fost intrebat ceva,dar nu vrei sa raspunzi. Acuma,ati desfintat stagiul militar, ca sa infintati jandarmi,care sa sa ne omoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top