Răsturnare de situație! Ce făcea jandarmerița Ștefania după ce a fost scoasă din mijlocul protestatarilor agresivi

13.08.2018
Răsturnare de situație! Ce făcea jandarmerița Ștefania după ce a fost scoasă din mijlocul protestatarilor agresivi

Noi filmări și fotografii cu jandarmerița Ștefania, cea despre care s-a spus că a fost grav rănită de protestatari, au apărut în mass-media.

Deși s-a spus că aceasta ar avea suspiciune de ruptură de coloană vertebrală și că ar putea rămâne paralizată, imaginile apărute astăzi arată altceva.

Jandarmerița este perfect conșientă în momentul în care este scoasă de câțiva colegi de-ai săi din mijlocul evenimentelor și vorbește cu aceștia.

Mai mult decât atât, în imaginile surprinse de Libertatea și de fotograful Cătălin Georgescu, se poate observa cum aceasta se poate ține singură pe picioare și se poate deplasa.

La puțin timp după ce femeia a fost scoasă din mijlocul manifestanților furioși, postul TV Antena 3 anunța că aceasta se luptă pentru viața ei și că starea acesteia ar fi deosebit de gravă.

A doua zi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române spunea că jandarmerița Ștefania ar putea rămâne paralizată.

„Avem o colegă care a fost bătută cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasă de ruptură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată.

Aproape că sunt bulversat de ce am văzut. Mi-a fost greu să privesc imaginile acelea. Nu încerc să emoționez pe nimeni, dar va transmit un sentiment absolut uman și firesc”,spunea Marius Militaru într-o conferință de presă.

La scurt timp, declarațiile acestuia au fost contrazise chiar de ministrul Sănătății, care a fost în vizită la unii dintre cei răniți.

„Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (…)

Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

În ce stare se află acum jandarmerița bătută

Femeia jandarm care a fost lovită de mai mulți protestatari violenți la mitingul din 10 august nu va fi externată luni deoarece atât ea, cât și colegul ei acuză dureri de cap, iar medicii de la Spitalul Floreasca au decis să efectueze mai multe analize pentru a afla cauza acestor probleme, relatează Mediafax.

„Din cauză că există aceste simptome și la ea și la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) și după acestea vedem care va fi situația”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

Citește și: Fost ofițer de Jandarmerie: „Jandarmeria a orchestrat escaladarea violențelor”

Citește și: Cine este femeia jandarm bătută. Ce spune Marian Godină