Connect with us
Cutremur de 3.7 grade pe scara Richter pe 17 iunie 2018. La câteva ore a avut loc un alt seism

Știri

Cutremur de 3.7 grade pe scara Richter pe 17 iunie 2018. La câteva ore a avut loc un alt seism

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 0:40, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea. Al doilea seism a avut loc la ora 4 și 11 minute și a avut 2,5 grade pe scara Richter.

Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora locală 0:40, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 116 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (45 km), Nehoiu (51 km), Panciu (51 km), Oneşti (53 km) şi Slănic-Moldova (54 km).

Citește și: Maria Ghiorghiu, previziune sumbră: “Va urma un cutremur!”

La ora 04:11 (ora Romaniei) s-a produs în Zona seismica Vrancea, județul Vrancea, un al doilea cutremur cu magnitudinea 2.5 pe scara Richter, la adâncimea de 97km.

Când va avea loc marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu estimează că seismul cel distrugător care ne ”vânează” va avea undeva între 7.2 și 7.8 grade pe scara Richter, posibil chiar și 8 grade. În ciuda acestui lucru, România ar urma să fie extrem de norocoasă, cutremurul fiind unul de mare adâncime.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare.

Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an s-a produs în 25 aprilie

Seismul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 124 de kilometri.

Este cel mai puternic cutremur care s-a produs în Romnia în ultimele zece zile. Pe data de 29 mai, un seism de 3 grade pe Richter s-a produs în județul Vrancea.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top