Connect with us
Două accidente grave s-au produs în această dimineață

Știri

Două accidente grave s-au produs în această dimineață

Două accidente rutiere grave au avut loc în această dimineață, în două județe.

O femeie de 40 ani, aflată la volanul unui autoturism, a provocat, marţi dimineaţă, un accident rutier pe un drum judeţean din Bistriţa-Năsăud, în urma căruia atât ea, cât şi fiica sa în vârstă de 10 ani au ajuns la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, accidentul s-a produs pe DJ 172 G, între localităţile Jelna şi Orheiu Bistriţei.

Din primele date, se pare că femeia de 40 ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă, asfaltul fiind umed, astfel că vehiculul a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un gard de beton al unui imobil.

În urma impactului, mama şi fiica au rămas blocate în autoturism, femeia aflată la volan fiind în starea cea mai gravă.

La locul accidentului au intervenit două echipaje ale Ambulanţei şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, care au transportat victimele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Camelia Strungari, fetiţa este conştientă şi stabilă hemodinamic, în schimb mama sa a suferit politraumatisme şi este intubată şi ventilată.

Victimele vor fi supuse unor investigaţii cu computerul tomograf.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accident cu cinci victime în Harghita

Cinci persoane au fost transportate la spital marţi dimineaţă, în urma unui accident rutier produs pe DN 12, în apropierea municipiului Miercurea Ciuc, în care au fost implicate trei autoturisme.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că un şofer de 57 ani, din Miercurea Ciuc, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate de trecere la ieşirea dintr-o benzinărie, moment în care maşina sa a fost acroşată parţial de un autoturism condus de un şofer de 40 ani, din Sânsimion.

Ulterior, acelaşi autovehicul a fost lovit frontal de o altă maşină, condusă de un şofer de 31 ani, tot din Sânsimion.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, la faţa locului au intervenit o ambulanţă SMURD şi trei autosanitare de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita, care au transportat la spital cinci persoane, medicii urmând să stabilească starea lor de sănătate.

Traficul în zonă s-a desfăşurat pe un singur fir, timp de aproximativ o jumătate de oră.

Citește și: Gorj: Accident în Buduhala. Planul roșu de intervenție, activat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top