Connect with us
Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana dateaza din luna ianuarie a acestui an. Fotografia a fost facuta la resedinta Casei Regale din Elvetia.

Știri

Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Regele Mihai a murit in Elvetia, dupa o indelungata suferinta, in data de 5 decembrie 2017. Fostul suveran disparuse de ceva vreme din viata publica, iar imagini noi cu el nu au mai fost vazute in presa.

Una din ultimele imagini este cea in care Mihai apare alaturi de sotia sa, Ana.

Regina Ana a decedat la varsta de 92 de ani, la un spital din Elvetia. Regele Mihai i-a fost alaturi in ultimele clipe de viata, precum si fiicele cuplului regal.

„Majestatea sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, 1 august 2016, la ora 13:45, la spitalul din Morges, in Elvetia.

La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria.

Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecatre zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges”, se arata intr-un comunicat de presa al Casei Regale.

Citeste si: Imagini de colectie cu Regina Ana si Regele Mihai

Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana a fost publicata de Casa Regala in luna ianuarie a anului 2016. Cuplul regal se afla la resedinta din Elvetia.

Ultima poza cu Regele Mihai si Regina Ana

Ultima poza cu Regele Mihai si Regina Ana

Regina Ana a fost inmormantata la Curtea de Arges. Trupul neinsufletit al Altetei Sale a fost depus la Castelul Peles, dar si la Palatul Regal din Calea Victoriei. Regele nu a fost la inmormantare.

Regele Mihai I s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia). În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică, şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Printr-un Comunicat, Casa Regală anunţa: „Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei (…) În această săptămână, Familia Regală va  avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuale.”

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena, şi a domnit între 1927 şi 1930, prin intermediul unei Regenţe, precum şi între 1940 şi 30 decembrie 1947, când a fost silit să abdice şi să plece în exil.

Grav bolnav, Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică pe 2 martie 2016, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală au fost: “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”. Majestatea Sa a urmat un tratament complex şi solicitant, care l-au împiedicat să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj: „În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top