Connect with us
Kim Jong-Un a implorat în genunchi pentru summitul cu Donald Trump de pe 12 iunie

Externe

Kim Jong-Un a implorat în genunchi pentru summitul cu Donald Trump de pe 12 iunie

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, susține că liderul nord-coreean Kim Jong-Un a implorat ‘ în genunchi’ pentru ca un summit cu preşedintele american să aibă loc, după ce Trump îl anulase.

‘Ei spuneau că ei (nord-coreenii) intenţionau să declanşeze un război nuclear împotriva noastră, că vor lupta împotriva noastră într-un război nuclear’, a declarat Rudy Giuliani, într-o conferinţă a investitorilor la Tel Aviv, potrivit cotidianului american.

‘Noi (Statele Unite) am spus că nu avem de gând să organizăm un summit în aceste circumstanţe’, a afirmat el despre întâlnirea care a fost anulată la sfârşitul lunii mai de către Washington înainte de a fi reprogramată, aşa cum s-a planificat iniţial pentru 12 iunie, în Singapore.

‘Ei bine, Kim Jong-Un a revenit în genunchi şi a implorat ca ea să aibă loc, este de altfel exact poziţia în care acesta trebuie pus’, a spus Giuliani, apreciind că acum, după reprogramarea summitului, americanii au o poziţie dominantă.

Ministrul de externe din Singapore începe joi o vizită oficială de două zile în Coreea de Nord, în timp ce pregătirile se accelerează în oraşul-stat pentru summitul istoric Trump-Kim, care va avea loc în mai puţin de o săptămână.

Te-ar putea interesa și: Donald Trump avertizează Coreea de Nord împotriva oricărui act ‘iresponsabil’

Preşedintele SUA, Donald Trump, care tocmai a anulat summit-ul prevăzut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a avertizat joi Coreea de Nord împotriva oricărui act ‘iresponsabil’. De asemenea, a dat asigurări că va continua campania de ‘presiune maximă’ asupra acestei ţări.

Sperăm că lucruri pozitive vor avea loc în privinţa viitorului Coreei de Nord. Dar dacă aceasta nu se întâmplă, suntem mai pregătiţi ca niciodată să răspundem’, a declarat preşedintele american în faţa presei. ‘

Citește și: Președintele Trump: „Vom vedea dacă Summitul cu Coreea de Nord va mai avea loc, vom insista”

Deocamdată, sancţiunile noastre foarte dure, de departe cele mai dure sancţiuni impuse vreodată, şi o campanie de presiune maximă vor continua’ să fie aplicate, a mai promis liderul de la Casa Albă.

Citește și: Donald Trump anulează summitul SUA – Coreea de Nord

Intervenţia sa survine după ce a anunţat mai devreme că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreei de Nord, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând ‘ostilitatea deschisă’ manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top