Connect with us
Scandalul top-modelului răpit în Italia - Deznodământul

Externe

Scandalul top-modelului răpit în Italia – Deznodământul

Procesul celei mai meditazate răpiri din ultimii ani a ajuns la final. Polonezul în vârstă de 31 de ani, Lukasz Herba, a fost condamnat luni de justiţia italiană la 16 ani şi 9 luni de închisoare pentru răpirea în 2017 a unei tinere britanice, Chloe Ayling, care este top-model, informează AFP.

Curtea cu juraţi din Milano i-a recunoscut, de asemenea, lui Chloe Ayling dreptul de a primi o despăgubire, a cărei valoare urmează să fie stabilită, potrivit presei italiene.

„Sunt bucuroasă şi uşurată de rezultatul audierii de astăzi”, a declarat tânăra pentru tabloidul britanic The Sun. „Am sentimentul că s-a făcut dreptate şi acum pot să întorc pagina şi să trec peste această perioadă îngrozitoare”, a adăugat ea.

„Acum, ea poate să îşi continue viaţa”, a subliniat agentul top-modelului britanic, Adrian Sington. „Este dificil atunci când ai fost tratată de mincinoasă în presă, dar, de acum înainte, ea va putea să spună: ‘povestea mea e nebunească, dar este adevărată'”, a adăugat acelaşi agent.

Lukasz Herba, care trăia în momentul producerii faptelor în Marea Britanie, a fost arestat în Italia şi a fost judecat pentru răpirea şi sechestrarea top-modelului britanic în perioada 11-17 iulie 2017.

Povestea din spatele dramei

Victimei, pe atunci în vârstă de 20 de ani, care a fost înşelată pentru a merge la Milano sub pretextul unei şedinţe fotografice, i-a fost administrată o injecţie cu ketamină, un analgezic folosit şi ca drog, înainte de a fi dezbrăcată şi transportată în portbagajul unui automobil până la o casă aflată într-o zonă rurală, în localitatea Borgial din nord-vestul Italiei.

Potrivit declaraţiilor făcute de Chloe Ayling, răpitorul i-ar fi spus că face parte dintr-o reţea ocultă, care dorea să o vândă la licitaţie ca sclavă sexuală, pe internet.

Ea a mai spus că răpitorul, cu care a ieşit la cumpărături în timpul detenţiei sale, a dus-o apoi la Milano şi a eliberat-o în apropiere de sediul Consulatului britanic, motivat de faptul că tânăra avea un bebeluş.

Citește și: Dosarul de sclavie de la Berevoești. Ce au decis magistrații în cazul inculpaților

În schimb, avocaţii polonezului afirmă că top-modelul a organizat acea răpire în colaborare cu Lukasz Herba, pentru a câştiga popularitate şi pentru a-şi relansa cariera profesională.

Dispoziţiile Curţii cu juraţi din Milano vor deveni publice peste un interval de 90 de zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top