Connect with us
Galați: Fetiță accidentată mortal, după ce a fost lovită de un șofer care avea permisul suspendat

Știri

Galați: Fetiță accidentată mortal, după ce a fost lovită de un șofer care avea permisul suspendat

Grav accident pe 25 iunie în Galați. O fetiţă de cinci ani a fost accidentată mortal, după ce a fost lovită de o maşină al cărei şofer avea dreptul de a conduce suspendat.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, Poliţia Oraşului Bereşti a fost sesizată, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident de circulaţie grav, pe DN 24 D, soldat cu o victimă.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că un bărbat de 38 ani, din municipiul Deva, a condus autoturismul în localitatea Bălăbăneşti, dinspre municipiul Galaţi către municipiul Bârlad şi, în dreptul kilometrului 15, a surprins şi accidentat o minoră de cinci ani care, aflându-se cu bunica sa pe acostamentul drumului, a plecat de lângă aceasta, traversând strada în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Citește și: Accident pe DN1. Sunt mai multe victime printre care și un minor

Victima a fost transportată la spital unde a decedat.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că bărbatul aflat la volanul autoturismului are dreptul de a conduce suspendat, în perioada 03.05 – 31.07.2018.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, a menţionat sursa citată.

Citește și: Accident grav în Ungaria. Trei români implicați, un TIR şi o camionetă s-au ciocnit

Tot astăzi un alt accident s-a petrecut în Galați. Un bărbat de 70 ani din Galaţi a ajuns luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce s-a răsturnat cu macaraua pe care lucra într-o groapă cu adâncimea de patru metri, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, accidentul de muncă s-a produs pe un şantier al Uzinei de Apă din Galaţi.

„În timpul manevrării unui pachet de fier-beton, de pe o platformă spre mijlocul unei săpături, se pare că nu a fost respectată diagrama de sarcină a macaralei şi macaragiul s-a răsturnat cu macaraua.

Dacă se întinde braţul macaralei mai mult decât trebuie, având în vedere funcţia de greutate avută în cârlig, se ajunge în situaţia în care macaraua se dezechilibrează şi se poate răsturna, ceea ce s-a întâmplat”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Viorel Dumitru.

Macaragiul, transportat la Spitalul Județean din Galați

Macaragiul a fost scos din groapă de pompieri şi transportat la secţia UPU a Spitalului Judeţean din Galaţi.

„Victima are aproximativ 70 de ani, este vorba despre macaragiu. El a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat.

Bărbatul are contuzie în zona lombară, mai multe plăgi faciale, buza spartă, câţiva dinţi lipsă. A fost transportat la spital, echipajul de pe ambulanţă l-a asistat, era conştient şi stabil”, a declarat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihai Polinschi.

Cazul este anchetat de ITM pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top