Connect with us
Guvernul acordă ajutoare de urgență familiilor celor cinci români morți în Cehia

Știri

Guvernul acordă ajutoare de urgență familiilor celor cinci români morți în Cehia

Guvernul urmează să aprobe joi un proiect de Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor cetăţenilor români afectaţi de explozia de la uzina chimică din Kralupy nad Vltavou, Republica Cehă.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 36/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Guvernul va aproba, totodată, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de securitate socială între România şi Republica Orientală a Uruguayului, semnat la Montevideo, la 13 septembrie 2017.

Un alt proiect de lege supus adoptării de către Executiv vizează limitarea emisiilor în aer a anumitor poluanţi proveniţi de la instalaţii medii de ardere.

În Guvern se va aproba şi un memorandum având ca temă aprobarea organizării concursului pentru ocuparea a şase funcţii publice vacante, dintre care o funcţie publică de conducere şi cinci funcţii publice de execuţie din cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Secretariatul General al Guvernului.

Un alt memorandum supus adoptării în Guvern este cel referitor la aprobarea organizării concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante din aparatul propriu de lucru al Ministerului Justiţiei.

Ce s-a întâmplat în Cehia

Cinci români și-au pierdut viața după explozia de la Kralupy nad Vltavou, din Cehia

„Potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Praga, încă două dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Astfel, numărul cetăţenilor români decedaţi în urma tragicului eveniment a urcat la cinci în acest moment”, a informat MAE printr-un comunicat de presă transmis vineri.

Ancheta declanşată de autorităţile cehe privind explozia de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou este în curs de desfăşurare.

MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Citește și: TRAGEDIE la o uzină chimică din Cehia! Cinci români au murit pe loc. Mesajul președintelui Iohannis:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top